I mitten av 90 talet väcktes frågan första gången om att få köpa huset. Sedan dess har det funnits med på en särskild plats i mitt hjärta. Ett fantastisktfint litet hus med ett oslagbart läge nära isklättringen i Lidens dalgång.

 

I novbember 2019 blev det affär med nästa generation i släkten som ägt huset under många år. Trasig grund, takläkage och skadad murstock är några av utmaningarna vi nu jobbar med.


Följ gärna våra länkade konton för facebook, instagram och youtube. Där finns mer bilder, inspiration och aktuell information om vad som är på gång. Vi samarbetar med markägare och bybor för att på ett hållbart sätt kunna utveckla området med skyltning och uppmärkta stigar. Arbetet är både kostsamt och tidskrävande. Vi är öppna för samarbeten som gör det möjligt.


Tack till support från Bergsbo PF och Blackdiamond Equipment.

 

Jag heter Mats Englund och har klättrat is sedan slutet av 80 talet. Under många år inventerade jag tillsammans med kompisar stora delar av Medelpads berg i jakt på isfall. Ett utkast till guidebok gjordes men kom aldrig i tryck.


Äventyret att utforska nya berg har för mig alltid varit en stark drivkraft i klättringen. Iden om en mötesplats för klättrare i Liden föddes redan då i början av 90 talet. Andra karriärer och aktiviteter kom sedan emellan men nu blev det läge att köra igång. Jag driver sedan några år företaget Logen i Lövberg som bland annat arrangerar Triathlon Ljustorp och Ljustorp Off Trail. Den verksamheten är baserad i Ljustorp 40 km öster om Liden.


Nu har vi skapat en digital och fysisk mötesplats för er som vill upptäcka de fina äventyr som är möjliga i detta fantastiska område. Vi fungerar nu även som en slags turistbyrå för klättrare. Hör gärna av er så får ni tips inför ett besök i området.

TEAMET

Mats Englund


Jörgen Östberg

Klättrare


Axel Englund

Skidåkning / Downhillcykel

Övriga klättrare och bybor.

Kunskap, ideér och engagemang